Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Οι μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου της ομάδας Φιλαναγνωσίας διάβασαν το βιβλίο Ποτέ μα ποτέ ξανά της Λίτσας Ψαραύτη και δημιούργησαν το προφίλ της βασικής ηρωίδας του βιβλίου. Διαβάστε ένα δείγμα από τις εργασίες τους.

Του μαθητή  Χρηστάκη Γεράσιμου( Γ3)

1.Όνομα-ηλικία:Ηλέκτρα-13 ετών

2.Σύντομη περιγραφή εμφάνισης: καστανά μαλλία, μεσαίο ανάστημα ,παχουλή

3.Τόπος διαμονής: Αθήνα-Προάστια

4.Οικογενειακό προφίλ-σχέσεις με μέλη οικογένειας: Ο πατέρας της είναι αλκοολικός και άνεργος, η μητέρα εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένεια ,ο μεγαλύτερος αδελφός έχει μπλέξει με ρατσιστικές ομάδες. Ζουν μαζί με τους παππούδες που τους στηρίζουν οικονομικά και συναισθηματικά.

5.Φίλοι και σχέσεις με τους γύρω του:  Έχει μια κολλητή φίλη ,την Ερατώ δεν έχει  πολύ καλές σχέσεις με τους συμμαθητές της και έχει βρει έναν φίλο στο facebook

6.Εργασία –καθημερινές δραστηριότητες: Πηγαίνει στο σχολείο ,είναι κολλημένη με τον υπολογιστή της και λατρεύει την ποίηση.

7.Ντύσιμο-εμφάνιση:συνηθισμένη εμφάνιση

8.Θετικά στοιχεία χαρακτήρα: Δεν είναι ρατσίστρια δείχνει συμπαράσταση προς την οικογένειά της

9.Αρνητικά στοιχεία χαρακτήρα: ευκολόπιστη

10.Φιλοδοξίες-όνειρα:Να γίνει συγγραφέας

11.Ο αναγνώστης τον /τη συμπαθεί ή όχι; Την συμπαθεί γιατί είναι ένα νέο κορίτσι, αθώο που βιώνει καθημερινά προβλήματα. Αγαπάει πολύ την οικογένειά της και τη φίλη της. Αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με ηρεμία και προσπαθεί να αλλάξει τις συνήθειές της.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου